SON GELİŞME
--:--:--

VURAL: “ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Halil Vural, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nda acil sağlık hizmetlerinde görev alan tüm çalışanların yaşadıkları sıkıntılarına ve taleplerine bir kez daha dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Başkan Vural, “İnsanların hayata tutunma mücadelelerinde yanlarında olan acil sağlık hizmeti çalışanlarının fedakârlıklarını ölçecek bir şey yoktur. Kendilerine özverileri için teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
VURAL: “ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Halil Vural, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nda acil sağlık hizmetlerinde görev alan tüm çalışanların yaşadıkları sıkıntılarına ve taleplerine bir kez daha dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Vural, “İnsanların hayata tutunma mücadelelerinde yanlarında olan acil sağlık hizmeti çalışanlarının fedakârlıklarını ölçecek bir şey yoktur. Kendilerine özverileri için teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“Bu hizmeti yürütürken hayatını kaybeden görev şehidi tüm çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
Görev şehidi arkadaşlarımızın devletimiz tarafından da şehit statüsüne alınması, geride bıraktıkları ailelerinin bu anlamda haklara kavuşması en önemli beklentilerimizden birisidir. Bu konuda girişimlerimiz devam etmektedir.
Bugün acil sağlık hizmetlerinde görev alan çalışanlarımızın çalışma hayatlarında güvenliği ve onların sağlığını öncelemek adına da adımlar atılmalıdır. Tüm  vakalara polisle koordine şekilde gidilmesi, ambulansların teknik ve donanım anlamında yeterli olması, arıza yapmadan bakımlı ve yeni olarak kullanılması için imkanların oluşturulması gereklidir.
Ambulansların kaskolarında hiçbir personel mağdur edilmemeli, rücu gibi kabul edilemez işlemler uygulanmamalıdır.
Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının çok düşük olan teşvik ödemelerine mutlaka el atılmalı yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Ücretler ekonomilerine katkı yapacak ve adaletli olacak bir hale getirilmelidir.
İstasyonlar dinlenmelerine olanak sağlayacak, yemek gibi temel gereksinimlerini karşılayacak şekilde donatılmalı, çalışanların göreve hazır beklerken sorun yaşamamaları sağlanmalıdır.
Mesleki sorumluluk sigortası çalışanı koruyacak her uygulama acil sağlık hizmetleri çalışanları için hayata geçirilmelidir. İstihdam sayısı mutlaka artırılmalı, görev bekleyen genç sağlık çalışanları sisteme dahil edilmelidir.
Türk Sağlık-Sen olarak bütün sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm acil sağlık hizmet çalışanlarının 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyoruz.”

Benzer Haberler
“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ADINI SİLEMEZSİNİZ”
“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ADINI SİLEMEZSİNİZ”
ANKA-DER 33’ten Tarafsızlık ve Kalkınma Vurgusu
ANKA-DER 33’ten Tarafsızlık ve Kalkınma Vurgusu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, NEKTARİN ÜRETİCİLERİNİN SESİ OLDU
MİLLETVEKİLİ UYSAL, NEKTARİN ÜRETİCİLERİNİN SESİ OLDU
Veni Vidi Göz Grup’tan Oftalmolojiye Bilimsel Katkı: “VAlue ile Oftalmolojiye Değer Katıyoruz” Sempozyumu Gerçekleştirildi
Veni Vidi Göz Grup’tan Oftalmolojiye Bilimsel Katkı: “VAlue ile Oftalmolojiye Değer Katıyoruz” Sempozyumu Gerçekleştirildi
DAHA 17’NİN “MANİFEST”İ ORTAYA ÇIKTI!
DAHA 17’NİN “MANİFEST”İ ORTAYA ÇIKTI!
Başkan V. Şener: “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Ruhunu Yaşatalım”
Başkan V. Şener: “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Ruhunu Yaşatalım”
Mersin'de Haberin Doğru Adresi
Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

Mersin'de Haberin Doğru ve Objektif Adresi. Bülten & Reklam için: info@mansetmersin.com

Copyright © 2025 Tüm hakları MANŞET MERSİN 'de saklıdır. Ajans Politikalarına uyar. İzinsiz Özel Haberler Kopyalanamaz.