ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI, BÖLGENİN YENİ ULAŞIM MERKEZİ OLUYOR « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

ASAYİŞ, GENEL, YEREL HABERLER

TOYOTA, MERSİN’DE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURDU

DÜNYA, EKONOMİ, GENEL, YEREL HABERLER

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI, BÖLGENİN YENİ ULAŞIM MERKEZİ OLUYOR

Bu haber 09 Ağustos 2024 - 15:33 'de eklendi ve 175 kez görüntülendi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı, yılda 9 milyon yolcu kapasitesiyle bölgenin ulaşım ve lojistik merkezi olma yolunda ilerliyor. Yaklaşık 110 bin metrekare kapalı alana sahip olan terminal binası, 8 adet hareketli köprü, 3 bin 500 metre uzunluğunda ana pist ve 3500 metre uzunluğunda yedek pistle donatılmış durumda. Havalimanında ayrıca 48 uçak kapasiteli 279 bin metrekarelik bir apron ve 21 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik bir genel havacılık apronu bulunuyor. Başta Mersin ve Adana olmak üzere Osmaniye ve Niğde’ye de hizmet verecek olan havalimanı, bölgedeki 5 milyonun üzerindeki vatandaşın kullanımına sunulacak. Çukurova Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olma özelliği taşıyor.

default

Karayolu Bağlantıları Güçleniyor

Çukurova Bölgesel Havalimanı Bağlantı Yolu, 15,9 kilometre uzunluğunda inşa edilerek hizmete sunuldu. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında yapılan bağlantı yolu, 258 metre uzunluğunda 6 adet tek köprü, 90 metre uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 127 metre uzunluğunda farklı seviyeli kavşaklarla destekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, yolcu taşımacılığının yanı sıra Mersin Limanı ve organize sanayi bölgelerinden ihracata yönelik ürünlerin havalimanına ulaşımı da kolaylaşacak. Yıllık 578 milyon TL tasarruf sağlanması beklenen proje, karbon salınımını yılda 10.168 ton azaltacak.

Adana ve Mersin’den Kolay Ulaşım

Adana’dan havalimanına ulaşım, devlet yolu üzerinden 31,5 kilometre, otoyol üzerinden ise 52,6 kilometre mesafede sağlanacak. Mersin’den ise devlet yolu üzerinden 48,5 kilometre, otoyol üzerinden ise 66 kilometre uzaklıkta bulunacak.

Hızlı Tren Projesi ile Havalimanına Ulaşım Daha Hızlı

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile bölgede hızlı, güvenli ve konforlu yolcu taşımacılığı hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Mersin-Adana arası seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Havalimanına demiryolu bağlantısı, Mersin-Yenice arasında 10,5 kilometrelik bir hatla sağlanacak. Adana ve Mersin’den Çukurova Havalimanı’na trenle 23 dakikada ulaşılabilecek. Projenin 2026 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Sanayi Merkezleri ve Liman Bağlantıları Güçleniyor

Çukurova Bölgesi ve İskenderun Körfezi’ndeki sanayi tesisleri, Yumurtalık Serbest Bölgesi sanayi merkezleri ve limanlarına demiryolu iltisak hattı bağlantısı sağlanacak. Bu projeyle, bölgede ihracat potansiyelinin artırılması hedefleniyor. 30 kilometrelik güzergahta yıllık 2,1 milyon ton yük taşınması öngörülüyor.

Çukurova Uluslararası Havalimanı ve bağlantı projeleri, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirerek hem yerel hem de uluslararası ticarette önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası