SON GELİŞME
--:--:--

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ:”GENÇLERE MÜJDE DEĞİL, GEÇİM HESABI”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde olarak açıklanan burs ve öğrenim kredisi tutarlarına Meclis kürsüsünden tepki gösterdi. Açıklanan rakamların öğrencilerin gerçek yaşam koşullarıyla örtüşmediğini belirten Kış, “Bu tutarlar gençleri desteklemekten çok, onları yokluğa mahkûm eden bir tabloyu ortaya koyuyor” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine göre lisans öğrencilerine 4 bin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ:”GENÇLERE MÜJDE DEĞİL, GEÇİM HESABI”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde olarak açıklanan burs ve öğrenim kredisi tutarlarına Meclis kürsüsünden tepki gösterdi. Açıklanan rakamların öğrencilerin gerçek yaşam koşullarıyla örtüşmediğini belirten Kış, “Bu tutarlar gençleri desteklemekten çok, onları yokluğa mahkûm eden bir tabloyu ortaya koyuyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine göre lisans öğrencilerine 4 bin lira, yüksek lisans öğrencilerine 8 bin lira, doktora öğrencilerine ise 12 bin lira burs ve kredi verileceğini hatırlatan Kış, lisans bursunun geçen yıl 3 bin lira olduğunu, bu yıl ise yalnızca bin liralık bir artış yapıldığını vurguladı.

Türkiye’de hayat pahalılığının yüzde 80’lere dayandığını ifade eden Kış, “Bir öğrencinin 4 bin lirayla bir ayını geçirmesi bekleniyor. Oysa bugün bu parayla barınma, beslenme ve ulaşım gibi en temel ihtiyaçları karşılamak mümkün değil” diye konuştu.

KYK yurt ücretlerinin 1.250 liraya kadar çıktığına dikkat çeken Kış, “Bir öğrencinin kirası, yolu, yemeği, kitabı var. Bu tablo karşısında gençlerden ‘idare etmeleri’ isteniyor. Bu, gençliğin gerçekliğiyle bağını koparmış bir yaklaşım” dedi.

Üniversite gençliğinin büyük bölümünün çalışmak zorunda kaldığını belirten Kış, “Bu ülkede artık çalışmadan okumak hayal. Gençler ya okurken çalışıyor ya da çalışırken okuldan kopuyor. Eğitim, giderek yalnızca maddi imkânı olanların erişebildiği bir alana dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak öğrencilerin yaşadığı sorunları Meclis’te dile getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Gülcan Kış, “Bu rakamlar bir destek politikası değildir. Öğrencilerin yaşam koşullarını görmezden gelen bu anlayışı kabul etmiyoruz” dedi.

Benzer Haberler
“HİCRET VE HİCRİ YILBAŞI”
“HİCRET VE HİCRİ YILBAŞI”
“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ADINI SİLEMEZSİNİZ”
“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ADINI SİLEMEZSİNİZ”
ANKA-DER 33’ten Tarafsızlık ve Kalkınma Vurgusu
ANKA-DER 33’ten Tarafsızlık ve Kalkınma Vurgusu
Veni Vidi Göz Grup’tan Oftalmolojiye Bilimsel Katkı: “VAlue ile Oftalmolojiye Değer Katıyoruz” Sempozyumu Gerçekleştirildi
Veni Vidi Göz Grup’tan Oftalmolojiye Bilimsel Katkı: “VAlue ile Oftalmolojiye Değer Katıyoruz” Sempozyumu Gerçekleştirildi
DAHA 17’NİN “MANİFEST”İ ORTAYA ÇIKTI!
DAHA 17’NİN “MANİFEST”İ ORTAYA ÇIKTI!
Başkan Tuncer’den Kurban Bayramı Mesajı
Başkan Tuncer’den Kurban Bayramı Mesajı
Mersin'de Haberin Doğru Adresi
Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

Mersin'de Haberin Doğru ve Objektif Adresi. Bülten & Reklam için: info@mansetmersin.com

Copyright © 2025 Tüm hakları MANŞET MERSİN 'de saklıdır. Ajans Politikalarına uyar. İzinsiz Özel Haberler Kopyalanamaz.