KOCASİNAN MÜFTÜSÜ HALİL UZUN’DAN ANLAMLI YARDIM KAMPANYASI « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“TÜKENİYORUZ”

KADIN, KÖŞE YAZILARI, YEREL HABERLER

“JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU”

ASAYİŞ, GENEL, YEREL HABERLER

KOCASİNAN MÜFTÜSÜ HALİL UZUN’DAN ANLAMLI YARDIM KAMPANYASI

Bu haber 04 Ekim 2024 - 22:20 'de eklendi ve 296 kez görüntülendi.

Din görevlileri, hayırseverler ve müftülükler arasında geniş yankı bulan kampanya sonucunda, merhum imamın ailesine yeni bir ev hediye edildi.

Mersin-Yenişehir ilçesinde  müftülük yapan Halil Uzun’un Kayseri iline ataması gerçekleşmişti.

Mersin’de sevenlerini de duygulandıram Kayseri Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, kısa süre önce vefat eden Akşemsettin Camii imamı Emir Demir’in ailesine yönelik başlattığı yardım kampanyası ile takdir topladı.
Din görevlileri, hayırseverler ve müftülükler arasında geniş yankı bulan kampanya sonucunda, merhum imamın ailesine yeni bir ev hediye edildi.

Vefat eden Emir Demir’in geride bıraktığı eşi ve biri 10, diğeri 13 yaşında olan iki çocuğunun barınma sorunu üzerine harekete geçen Müftü Halil Uzun, yaklaşık iki ay önce bir yardım kampanyası başlattı. Kocasinan Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok müftülük ve hayırsever kampanyaya destek verdi. Gerek Kayseri içinden gerekse yurt içi ve dışından yapılan bağışlarla, 11 katlı yeni bir binanın 6. katında bir daire satın alındı ve merhum hocanın eşi Hatice Demir’e tapusu teslim edildi.

Tapu teslimi sonrası açıklamalarda bulunan Müftü Halil Uzun, kampanyanın bu kadar kısa sürede amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun, “Bu anlamlı kampanyaya katkı sağlayan tüm din görevlilerine ve hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Vefat eden hocamızın ailesine destek olabilmek bizim için büyük bir onur. Bugün, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş olduk,” dedi.
Ayrıca, “Vefa sadece bir semt adı değil. Merhamet, vicdan ve yardımseverlik bizim milletimizin özünde var. Allah emeği geçen herkesten razı olsun,” ifadelerini kullandı.

Kampanya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’na denk gelmesi sebebiyle de ayrıca anlam kazandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Bekir Karagöz5 Ekim 2024 / 12:24Yanıtla

Allah razı olsun sayın hocamızdan her daim çalışanlarının yanında

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası