BAKAN BAYRAKTAR, AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ İNŞAAT ALANINI ZİYARET ETTİ « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

BAKAN BAYRAKTAR, AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ İNŞAAT ALANINI ZİYARET ETTİ

Bu haber 08 Eylül 2024 - 20:11 'de eklendi ve 72 kez görüntülendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Vali Ali Hamza Pehlivan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, ve beraberlerindeki heyet ile birlikte; yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanını ziyaret etti, çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Bayraktar başkanlığında, Nükleer Denetleme Kurumu toplantı salonunda, inşaat çalışmalarının son durumu hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Saha içerisinde de incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar ziyarete ilişkin yapmış olduğu açıklamasında; ” Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinin en kısa zamanda devreye alınabilmesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Bugün ilerlemeleri yerinde görmek için sahayı ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldık.

Akkuyu NGS’de dört reaktörün inşaatı aynı anda devam ediyor. Birinci ünitenin inşa faaliyetlerini büyük oranda tamamladık.

2028 yılında inşallah tüm reaktörleri devreye alarak enerji ihtiyacımızın yüzde 10’unu buradan karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret programına; Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Mersin Milletvekilleri Havva Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı, Gülnar Kaymakam vekili Aydıncık Kaymakamı Selahattin Hıdır, Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Arıkan, Nükleer Enerji Genel Müdürü Yusuf Ceylan, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Bakanlık bürokratları, İl Protokolü ve Akkuyu NGS firma yetkilileri iştirak etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası