GÜNDOĞDU: “ENFLASYON MUHASEBESİ, DOMİNO TESİRLİ İFLASLAR YARATIR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

GÜNDOĞDU: “ENFLASYON MUHASEBESİ, DOMİNO TESİRLİ İFLASLAR YARATIR”

Bu haber 19 Ağustos 2024 - 22:08 'de eklendi ve 183 kez görüntülendi.

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Türkiye’de ağustos ayı itibariyle uygulanacak Enflasyon Muhasebesi Uygulamasıyla ilgili, mali müşavirler ve vergi mükellefleri üzerinde büyük bir adaletsizlik ve ek vergi yükü yaratacağını vurguladı.

Firmaların satış yapmasa dahi kayıtlı stoklar, makine-teçhizat, sermaye ve diğer demirbaşların enflasyon oranında yeniden değerlendirileceğini belirten Gündoğdu, ülke genelindeki yüzbinlerce vergi mükellefinin bu uygulama ile adil olmayan bir vergi yükü ile karşı karşıya kalacağını ifade etti.
Gündoğdu, “Orta Vadeli Programın sonuçlarını verdiği, iş dünyasının önünü görmeye başladığı bu dönemde bir nevi yeni varlık vergisi olarak hayata geçen bu uygulama ile şirketler zor duruma düşecektir. TL’nin değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon sonucu fiyatları artan hazırdaki şirket varlıklarına yeniden değer biçilerek oluşan kar veya fiyat artışı üzerinden yüzde 25’lere varan vergiler çıkarmak domino tesirli iflaslar yaratacaktır” dedi.

HESAPLAR YARIYOLDA ŞAŞAR
Şirketlerin sene başında tahmini bütçe ve bilançolar ile yönetildiğini belirten Gündoğdu, sene bitmeden getirilen yeni vergiler ile hesapların sapacağına dikkat çekti.
Gündoğdu, “Şirketler bu zorlu ortamda sene sonunu görmek, finansmana erişmek ve günü kurtarmak gibi hesaplar peşinde koşarken ek vergi ve ödemelerin çıkarılması ile sene başındaki hesaplar tutmayacak ve birçok şirket batma noktasına gelecektir. Bu uygulamaya son verilmemesi durumunda uzun yıllardır mücadele ettiğimiz işsizlik oranları tekrar artabilir. Bu uygulamadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası